Säsongens första hoppträning 120117

 
Äntligen är träningarna igång, fortsätter (såklart) att träna för Jan då jag är väldigt nöjd med honom som tränare.
Vi värmde upp utan stigbyglar och jobbade mycket i trav och galopp, i traven så kom vi ifrån kortsidan ut på långsidan, skänkelvikning inåt och förbi de vita bomarna och sedan skänkelvikning tillbaka på spåret igen. Gjorde så i båda varven (inte med på filmen, då mamma filmade med telefonen stående) Han flyttar sig otroligt lätt, men vill inte riktigt ställa formen som jag ville.
I galopp gjorde vi likadant, men att vi började med att rida på en båge ifrån spåret och innanför bomarna och ut på spåret igen, först skulle vi behålla samma galopp. Sen skulle vi byta galopp vid bomarna för att sedan byta tillbaka igen ute på spåret. Även detta utan stigbyglar. Här var han super fin och bytte väldigt fint, vi har haft lite problem med byterna senaste tiden. Så de va skönt att de funka.
Sen gjorde vi övningarna som ni ser på filmen, han har verkligen utvecklas på att trava över bomar. Alltid haft väldigt svårt för det. Hade lite problem att få honom att jobba korrekt i hörnen så det kämpade vi på med.
Men som sagt otroligt nöjd och tyckte det var en väldigt bra träning, perfekt start så här ibörjan på säsongen!
 
/Helen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback