Hoppträning för Micke Greveback

I helgen var det helg kurs för Micke Greveback, första gången jag red för honom och jag tyckte han var riktigt bra att rida för.
 
Dag 1.
 
 
Vi började med att rida fram dom på fyrkantsspåret, först i skritt på långa tyglar där vi skulle få fram dom i mer aktiv skritt. Sen gjorde vi likadant i trav, samt efter kurvarna så skulle vi öka i några steg genom att mer bara gå fram med överlivet och sedan ta tillbaka dom genom att räta upp sig. Sedan gjorde vi likadant i galoppen. Vi galopperade sammanlagt i 7-8 minuter i lättsits.
Sen gick vi in på mittvolten i trav och galopp, där vi skulle flytta dom undan för skänkeln, samt att vi skulle sakta av till skritt och sedan direkt upp i trav, de skulle vara aktiva hela tiden och sedan gick vi in på en mindre rektangel i trav och galopp. Gjorde samma övningar där, här fick Conny det väldigt jobbigt i galoppen. Var lite med plats och vi kom hela tiden i rumpan på någon annan häst, då han hade det jobbigt med att behålla styrkan och orken i den kortare galoppen. Men han kämpade på och det här är verkligen något jag kommer att fortsätta jobba honom med. Sedan gjorde vi det ni ser på filmen, han jobbade väldigt fint igenom studdsen, var helt säker på att han skulle få det jätte jobbigt och vingla hit och dit, men han gjorde det med en väldig lätthet så blev imponerad över honom!
 
Dag 2.
 
Gjorde samma uppvärming, runt fyrkantsspåret i trav och galopp. Ha dom aktiva och öka igenom svängen i några steg. Galopperade sammanlagt i 9 minuter i lättsits denna dag, så hade väldigt ont i vaderna på kvällen ;)
Sen började vi hoppa och det gick ut mycket på att ha dom rappa och aktiva i galoppen, att de skulle jobba rätt igenom kroppen i svängarna, att bogen och bakbenen skulle va på plats samt ställningen korrekt. Mycket svängar och liknande. Tyckte Conny kändes väldigt fin, fick inte alltid till ridningen men håller helt med honom. Det är ju egentligen så basic men det är sånt som man alltid behöver upprepa för på något sätt så gör man inte alltid så ändå, ofta tar man istället bort all galopp i svängen och har sedan en helt oaktiv galopp och hästen är 7 meter lång i en långsam galopp när man kommer emot hindret.
 
Tyckte verkligen om honom som tränare och kommer ta med mig mycket som jag ska jobba vidare med.
/Helen